Katera posoda je primerna za indukcijske kuhalne površine?
Vprašanje
- Katera posoda je primerna za indukcijske kuhalne površine?
Velja za
- integrirana indukcijska plošča
- prostostoječi štedilnik s indukcijsko kuhalno ploščo
Rešitev
REŠITEV:
1. Kuhinjska posoda je primerna za indukcijsko kuhalno ploščo, če:
- nekaj vode zelo hitro zavre na polju, postavljenem na najvišjo stopnjo kuhanja.
- dno posode privlači magnet.
Pomembno: Dno posode mora biti čim bolj debelo, ravno.
2. Material :
- Primerno: litega železa, jekla, emajliranega jekla, nerjavečega jekla, večplastnega dna (z ustrezno oznako proizvajalca).
- Neprimerno: aluminij, baker, medenina, steklo, keramika, porcelan.
3. Dimenzije posode:
- Indukcijske kuhalne površine se prilagodijo velikosti dna ponve.
- Vendar mora biti najmanjši premer glede na velikost kuhalne površine.
- Glej celoten opis v , saj sta najmanjši in največji premer odvisna od modela naprave.
Je bil ta članek v pomoč?
Sorodni članki
- Deluje le ena stran kuhalne plošče
- Vroča plošča kuha počasi
- Grelne plošče ni mogoče aktivirati ali ne deluje
- Na plinski plošči se prikaže sporočilo F
- Čistilo za kuhalno ploščo / steklo s spremembami barve
- Zunanji krog kuhalne površine ne deluje
- Indikatorji SenseBoil utripajo na indukcijski plošči
- Na indukcijski plošči je prikazana koda napake F2
- Indukcijska plošča prikazuje kodo napake F ali F1
- Kuhalna plošča prikaže sporočilo P