Začnite s svojo parno pečico
Rešitev
Dobrodošli v okusnejšem vsakdanu s paro! Naj vam pokažemo nekaj nasvetov in trikov o tem, kako vam parna pečica najbolje pomaga pri kuhanju.
Dobrodošli
Čestitamo vam za parno pečico! Ne glede na to, ali gre za nov nakup ali če ste že nekaj časa imeli svojo parno pečico, je para odličen način kuhanja. Ko začnete uporabljati paro, boste sami odkrili prednosti - vendar vam bomo predstavili tudi, zakaj je para odlična za kuhanje vsega, od vsakodnevnih obrokov do prigrizkov, brunchov ali večerj ob posebnih priložnostih.
Dobrodošli v svetu para!
Posoda z vodo
Najprej najprej, kar se razlikuje pri parni pečici, je, da kuha s paro. Za to potrebuje posodo z vodo, ki mora biti napolnjena z vodo, da pečica deluje pravilno. Toplota iz pečice nato vodo pretvori v paro.
V parnih pečicah Electrolux je posoda z vodo postavljena v zgornjem desnem kotu vaše parne pečice. S pričakovanjem pečice SteamBake, kjer jo namestimo v votlino v spodnjem nadstropju pečice. Kakor koli, poskrbite, da ga napolnite, preden začnete kuhati.
Nivo pare
Upoštevati je treba tudi različne stopnje pare, ki jih lahko uporabljate pri kuhanju, v parnih pečicah Electrolux jih imenujemo Full Steam, Humidity High, Humidity Medium in Humidity Low. Splošno vodilo je, da različni nivoji pare dobro delujejo:
- Full Steam uporablja neprekinjeno paro za zdravo in okusno hrano. Idealno za nežno kuhanje sestavin, kot so zelenjava, riž, kuskus in morski sadeži (ribe, školjke in kozice).
- Vlažnost High združuje vroč zrak s paro za občutljivo posodo. Idealno za občutljive jedi, kot so kremne pijače, flansi, terrini in ribe.
- Vlažnost Medium združuje vroč zrak s paro za nežno kuhanje. Idealen je za ocvrto meso ali pražene ribe, pa tudi za peko kruha in sladkih testa.
- Vlažnost nizka združuje vroč zrak s paro za sočno in hrustljavo hrano. Idealno za meso, perutnino, ribe, jedi iz au-gratina, enolončnice, praženo zelenjavo, pa tudi za peko pite, muffinov in piškotov.
Para naredi dobro hrano še boljšo
Naj bo vaša najljubša hrana bolj okusna brez dodatnega napora. Uporabljajte paro pri kuhanju zelenjave, rib, mesa, kruha in celo sladic, da dobite tiste hrustljave zunanje in vlažne notranjosti, polne okusa.
Para naredi dobro hrano še boljšo
Naj bo vaša najljubša hrana bolj okusna brez dodatnega napora. Uporabljajte paro pri kuhanju zelenjave, rib, mesa, kruha in celo sladic, da dobite tiste hrustljave zunanje in vlažne notranjosti, polne okusa.
Je bil ta članek v pomoč?
Sorodni članki
- Kako uporabljati funkcijo za pico v pečici Electrolux
- Simboli in funkcije na vaši pečici Electrolux
- Kako uporabljati funkcijo Steamify® na vaši parni pečici Electrolux
- Kako uporabljati funkcijo AquaClean pri čiščenju vaše pečice Electrolux
- Kako uporabljati funkcijo parnega čiščenja pri vaši parni pečici Electrolux
- Kako uporabljati katalitično čiščenje pri vaši pečici Electrolux
- Kako čistiti in vzdrževati vašo pečico Electrolux
- Kako uporabljati pirolitično čiščenje pri vaši pečici Electrolux
- Naredite zdrave prigrizke v svoji parni peči
- Ure na pečici ni mogoče nastaviti